HTML

Porckorongsérvem gyógyulása

Friss topikok

Címkék

Lassú javulás

2013.02.23. 17:06 Free_soul

Év elejétől nekiláttam fegyelmezetten élni és tornázni. Ebben segített az, hogy decemberben véget ért az a projekt ahol dolgoztam és egyelőre nem indult új, így nem kellett 8 órákat gép előtt ülnöm. Valamikor január elején megtaláltam a porckorong.hu oldalt, ahol nagyon hasznos infókat tanultam. Beszereztem mindenféle párnát üléshez és vezetéshez is. Ugyanakkor az itt olvasott nyújtógyakorlatokkal nagyon jól sikerült enyhítenem a fájdalmamat reggel, illetve amikor megjelentek. A gyógytorna gyakorlatokat is csináltam tovább, ám jelentős javulás nem állt be az állapotomban, időnként jobban voltan, időnként rosszabbul.

  Február 6.-án voltam Bene Máté Zoltán fizikoterapeutánál, aki porckorong specialista. Ő mutatott 3 nyújtó gyakorlatot speciálisan a számomra, amit naponta kell végeznem, kb. 35 perc. Emellett csinálom az erősítő gyógytorna gyakorlatokat (ha nem érzek fájdalmat közben), illetve elkezdtem óvatosan kocogni egy patak melletti füves-földes úton, illetve szobabiciklizni egyenes háttal. Olvastam Robert McKenzie - Treat Your Own Back, illetve Pete Egoscue - Fájdalom Nélkül című könyvét, egyelőre nem végig. Ezek is segítettek megérteni a problémámat, pár hasznos dolgot beépítettem az életembe és a gyakorlataimba.

  Az utóbbi 3 napon kifejezettem jobban vagyok, remélem ez már a tartós javulás kezdete. Minden napról csinálok egy naplót, amiben leírom mekkora a fájdalmam mértéke, illetve milyen gyakorlatokat végzek. 

Egyébként ez a sérvem, alul látható a kiboltosulás, illetve az hogy a porckorong mennyire összenyomott illetve a színén látszik hogy csökkent a víztartalma.

Névtelen.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://porckorongservem.blog.hu/api/trackback/id/tr25100455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása